biglogo archivum


Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Lengyel Önkormányzat a lengyel hagyományok szerint 2020-ban is megszervezi a Lengyel Bált, amely január 25.-én, a budapesti Hotel Flamencoban (XI. kerület, Tas vezér u. 3-7.) lesz megtartva.

Danka Zoltán és Tóth Katalin kiállítása

Az egykori lengyelországi nyári táborozók számára szervezett találkozót a Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesület május 7-én a XII. kerületi Lívia Villában.

Karolina Cicha és Elżbieta Rojek Győrben lépnek fel !

Május 6-án Roman Kowalski volt budapesti lengyel nagykövet a nemzetközi színtéren Óbuda-Békásmegyerért végzett áldozatos munkájáért, a lengyel-magyar történelmi emlékek ápolásáért, tevékenységéért átvehette a Pro Óbuda díjat.

Másodszorra szervezett Lengyel-Magyar Ifjúsági Klubot a Fővárosi Lengyel Önkormányzat. Az összejövetelnek a Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesület adott otthont május 5-én.

Május 4-én a Lengyel Alkotmány Napját ünnepelték a Pesti Vigadóban. A lengyel és a magyar himnusz elhangzása után a meghívott vendégeket Jerzy Snopek professzor, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete köszöntötte.

Az Istenanya Lengyelország Királynéja ünnepe és a Május 3-i Alkotmány 226. évfordulója alkalmából a budapesti Lengyel Templomban lengyel-magyar szentmisét tartottak, amelyet Krzysztof Grzelak atya mutatott be Bese Gergő atya – a magyarországi lengyel

...

Megkezdődött a toborzás az Iskolai Konzultációs Pontnál a 2017/18-as tanévre!!!

A Lengyel Köztársaság államfője a Lengyelek és Külhoni Lengyelek Napján magas rangú állami kitűntetéseket adott át olyan személyeknek, akik sokat tettek a polóniai közösségekért.

Május 1-én Pułtuskban megtartották a Polóniai Világtanács (Rada Polonii Świata) gyűlését. A szervezet elnökének Teresa Berezowski-t választották.

Helyszín: Széchenyi István Iskola ( Budapest X ker. Újhegyi Sétány 1-3

Időpont: 2017.05.08. 18.00 órakor

Tájékoztatjuk, hogy az Országos Lengyel Önkormányzat Hivatala május 3-án, a Lengyel Alkotmány Ünnepén zárva lesz.

Lapis Balázs
Hivatalvezető

Immár másodszor került megrendezésre a Magyarországi Lengyel Kórusok II. Találkozója a Fasori-Evangélikus Gimnáziumban Budapesten.

Különleges rendezvénnyel ünnepelte a közelgő május 3-i Lengyel Alkotmányt a XVIII. kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat. Fehér-Piros Bált rendeztek a Kondor Béla Közösségi Házban április 29-én, meghívott lengyel vendégekkel és kötelező

...

Lengyel-Magyar Ifjúsági Klub második összejövetel

Beiratkozás a Lengyel Nyelvoktató Nemzetiségi Iskolában

(Budapest, X. kerület Állomás utca 10.)

Helyszín: Villa Livia ( Budapest 1121, Költő u. 1)

Időpont: május 7. 14.00

Április 26-án a varsói Királyi Várban átnyújtották a TVP Polonia „Lengyelországért és Külhoni Lengyelekért” Díjakat.

A Békéscsaba Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata és a Magyar – Lengyel Baráti Kulturális Egyesület 2017.április 21-23 között szervezte az egyesületi tagok részére „ Lengyel emlékek Egerben” c. tanulmányutat.

Minden pillanat maradandónak mutatja az időt
Trojan Marian Józef polóniai grafikusművész munkáiból válogatott nyílt kiállítás a kőbányai Lengyel Házban április 23-án.

Idő: 2017.05.16, 16.30 órakor

Hely: Lengyel Ház – Budapest

A Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesülete és a Lengyel Perszonális Plébánia szeretettel meghívja Önt és kedves családját az Istenanya Lengyelország Királynéja és a május 3-i Lengyel Alkotmány ünnepe alkalmából tartandó

...

Április 23-án a máriabesnyői bazilikánál felavatták és felszentelték Szent II. János Pál szobrát.

2017. április 21-én Budapest III. kerületében a Katyn-i mártírok parkjában az Árpád Gimnázium oldalán felavatták Andrzej Przewoźnik történész, a Lengyel Nemzeti Harc és Mártíromság Emlékét Őrző Tanács egykori titkárának, a magyarok barátjának az

...

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje