biglogo archivum

A budapesti Lengyel Nagykövetség, a Lengyel Intézet és a Szent Adalbert Egyesület jótékonysági koncertre hívta az érdeklődőket – fellépett Angelika Korszyńska-Górny együttese, amely Jeremi, Noemi és Augustyn összetételében lépett fel, a vendégfellépő a Drohobyczből származó Dominik Dubrowski volt.

A koncert címe: "Pieśni trzech narodów" (Három nemzet énekei). A 2022 március 27-i koncerten lengyel, magyar és ukrán dalok csendültek fel. A hangversenyen jelen volt Erdő Péter bíboros érsek, Jerzy Snopek lengyel nagykövet a feleségével, Katarzyna Ratajczak-Sowa, a Lengyel Nagykövetség Politikai és Közgazdasági Osztályának vezetője és Joanna Urbańska, a Lengyel Intézet igazgatója. A koncert alatt lehetőség nyílt pénzadományok átadására, amelyekkel az ukrajnai háborús menekülteket fogják segíteni. Három – lengyel, magyar és ukrán – nyelven imádkoztak a békéért.

A koncert előtt szentmise is volt, amelyen a Lengyel Perszonális Plébánia plébánosa imájában békét kért a szenvedő ukrán népnek és kérte a háború befejezését.

Inf. saját, fotó: Pál B.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje