biglogo archivum

Június 5-én Pünkösdöt – a Szentlélek elküldését ünnepeltük. Az Eucharisztia megünneplésén az egybegyűltek megemlékeztek a Szentlélek elküldéséről az apostolokra, valamint az Egyház megalapítására.

Egyházközségünkben rendkívüli öröm volt, ugyanis 12 gyerek járult az Eucharisztia szentségéhez, ennyien lettek elsőáldozók. E gyönyörű ceremónia végén a szentmisét bemutató Krzysztof Grzelak atya, a Lengyel Perszonális Plébánia plébánosa köszönete mondott mindenkinek, aki hozzájárult az ünnepi előkészületekhez, a gyerekek pedig hálát adtak a szülőknek azért, hogy az Istenhez vezették őket, Stanisława és Weronika nővérnek pedig köszönetet mondtak az elsőáldozói felkészítésért.

Pünkösd hétfőn – a liturgikus naptár szerint Lengyelországban megünnepeljük a Szentséges Szűz, az Egyház Édesanyjának napját, amelyet a II. Vatikáni Zsinat folyamán vezettek be. Reggel 9.00-kor magyar, 10.30-kor lengyel nyelvű szentmise volt, ezen a misén pedig a gyerekek – akik június 5-én elsőáldozók voltak – elsőáldozásuk emlékére egy képet kaptak.

Inf. saját, fotó: Pál B.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje