biglogo archivum

Nagy örömmel tudatjuk, hogy Małgorzata Soboltyński, a Szent Adalbert Egyesület sokéves tagja, lengyelségi aktivista a magyarországi lengyelség körében végzett 25 éves kulturális munkásságáért átvehette a Nemzetiségekért díjat.

A díjat 1995-ben egy miniszterelnöki rendelettel alapították meg és 28 éve minden évben olyan személyeknek adományozzák, akik társadalmi, közgazdasági, tudományos, kulturális, közoktatási vagy közegészségügyi munkájukkal a magyarországi nemzetiségekért dolgoztak. Laudációjában kihangsúlyozták, hogy Soboltynski Róbert Lászlóné sok évig különféle Önkormányzati funkciókat töltött be lengyel önkormányzatoknál (Budapest XVI. Kerület, FLÖ, OLKÖ), 25 éve pedig a Szent Adalbert Egyesület és a Mindenkor Segítő Szűz Mária egyházközség tagja, 20 éve szerkeszti a Szent Adalbert Egyesület által kiadott „Quo Vadis” folyóiratot.

Gratulálunk Małgorzata asszonynak, aki a díj - alapítása óta – tizenhatodik magas presztízsű díjazott! A 2023 december 14-én, a Bolgár Művelődési Házban, a Nemzetiségek Napja alkalmából megtartott ünnepségen tizenhárom magyarországi nemzetiség tizennégy díjazottja vehette át a kitüntetést.

Inf. saját, GP, fotó: Pál B., ford. E.Bóka

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje