biglogo archivum

Május 23-án a budapesti Lengyel Templomban, a Szentlélek eljövetelének – Pünkösdnek vasárnapján Krzysztof Grzelak, a Lengyel Perszonális Plébánia Plébánosa Andrzej Kostecki atya – az egyházközség barátjának, a magyarországi domonkosok tartományfőnökének, a szentendrei rendfőnök asszisztálásával ünnepi szentmisét mutatott be, amelyet a Częstochowai Szűz képmása előtt elimádkozott Lorettói litánia vezetett be.

A Szentlélek eljövetelének napját Pentékoszténak és Pünkösdnek is hívják. Ez az ünnep is mozgó, 49 nappal – 7 héttel a Feltámadás napja után következik. Ebből eredeztethető a liturgikus könyvekben a Szentlélek eljövetelének vasárnapja.

Május 23-án volt a mi templomi búcsúnk, a Mindenkor Segítő Szűz Mária napja. Az ő oltalma alá menekültünk és felajánlottuk Neki egyházközségünk és a lengyelség közösségét. Az ünnepi szentmise alatt volt az elsőáldozók napja is. A jelenlévők imádkoztak a gyermekekért és a Jézussal való barátságért, a szülőkre pedig a Szentlélek ajándékait kérték a kitartó és bölcs neveléshez.

A szentmise zenei kíséretét az „Anima Polonica” együttes biztosította.

Inf. saját fotó: Pál B.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje