biglogo archivum

Április 26-án a budapesti Szent István bazilikában hívek jelenlétében, de a koronavírus járvány miatt bevezetett óvintézkedések betartása mellett gyászmisét tartottak Snell György püspökatyáért - a lengyelek nagy barátjáért.

A szentmisét Horváth Zoltán pesti esperes atya tartotta, amelynek koncelebránsa Krzysztof Grzelak atya, a Lengyel Perszonális Plébánia plébánosa volt. A szentmisén részt vettek a püspök atya családtagjai és barátai is. A gyászmisén jelen volt Katarzyna Ratajczak-Sowa, a Lengyel Nagykövetség nagykövet helyettese, valamint a Politikai - Gazdasági Osztályának vezetője, valamint Monika Molnár, a Szent Adalbert Egyesület elnöke és dr. Csúcs Halina, egykori nemzetiségi szószóló, valamint lengyel és magyar hívek delegációi.

Snell György atya, az Esztergom –Budapest Egyházmegye segédpüspöke rendkívüli személyiség volt. Lengyelország és a lengyel emberek nagy barátja volt, aki nagyon odaadóan tevékenykedett a két nemzet barátságáért. 72 évet élt, 2021 február 26-án hunyt el, március 9-én volt a temetése a Szent István bazilika altemplomában. Az utóbbi több évben a bazilika plébánosa és házigazdája volt.

„Uram adj neki örök nyugodalmat.”

Inf. GP-BBSZ/ fotó: internetes forrásból/mise közvetítése

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje