biglogo archivum

A budapesti Lengyel Nagykövetség, a Lengyel Perszonális Plébánia és a budapesti Lengyel Intézet  nevében szeretettel várják a híveket a lengyel haza szándékára megtartandó ünnepi szentmisére, amelyet a május 3-i ünnep – a Lengyel Alkotmány Ünnepe alkalmából tartanak a Várhegyen található Mátyás templomban.

A szentmise május 2-án 18.00-kor kezdődik. A szentmisét Krzysztof Grzelak atya, a Lengyel Perszonális Plébánia plébánosa tartja.

A járványügyi intézkedésekre való tekintettel a templomban egyszerre max. 100 fő lehet jelen. A személyes részvételhez kérjük küldjék el jelentkezésüket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre. A többi hívőt szeretettel várjuk a Mátyás-templom – YouTube csatornáján keresztül történő közvetítés követésére.

Az ünnepi szentmise fénypontját a híres orgonaművész nő, Lidia Książkiewicz műsora fogja emelni; a szentmise keretében Fryderyk Chopin, Michał Kleofas Ogiński és wągrowiec-i Ádám egykori ciszterci szerzetes, orgonista és zeneszerző művei fognak felcsendülni.

Május 2 ezen kívül a Lengyel Nemzeti Lobogó Napja, valamint a Külhoni Lengyelség és Lengyelek Napja is egyben.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje