biglogo archivum

A budapesti Lengyel Köztársaság Nagykövetsége Konzuli és Polóniai Osztálya várja azokat a Magyarországon lakó lengyel állampolgárokat, akik szeretnék egyeztetni – leellenőrizni és esetlegesen javítani – személyes adataikat,

valamint szeretnék beszerezni hiányzó dokumentumaikat.

A személyes adatokban szereplő hibák, a honosított anyakönyvi kivonatok hiánya, a dokumentumokban hiányzó adatok vagy azok lejárt érvényessége jelentősen megnehezítheti pl. a szociális ellátáshoz és a nyugdíjhoz szükséges lengyelországi munka jogviszony megállapítását, valamint az örökösödési és vagyonnal kapcsolatos ügyek intézését.

Várjuk Önöket a házassági és születési anyakönyvi kivonatok ügyeinek intézésével, lengyel bíróságon megállapított válási határozat honosításának, valamint az aktuális anyakönyvi kivonatok beszerzésének ügyeivel is. Felhívjuk figyelmüket, hogy személyi igazolványt továbbra is csak Lengyelországban lehet készíteni, ugyanakkor az ún. hiteles profil segítségével (profil zaufany; hasonló a magyarországi ügyfélkapus profilhoz)az interneten keresztül is lehet személyi igazolványt igényelni. Ilyen profilt a www.epuap.gov.pl weboldal segítségével lehet létrehozni, ezután ezt a Konzuli és Polóniai Osztályon meg kell erősíteni, amely segít az adatok leellenőrzésében és a további intézkedésekben.

Ezekkel kapcsolatos információkat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 0036 1 413 8206 telefonszámon lehet kérni. A meglévő dokumentumokban lévő adatok helyességének egyeztetése hivatalunkban, személyes úton lehetséges. Minden műveletet önállóan is el lehet végezni a WKiP (Konzuli és Polóniai Osztály) közvetítése nélkül is.


Andrzej Kalinowski
Lengyel Köztársaság konzulja

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje