biglogo archivum

Kedves Hívek!

Amint azt tudjuk, a Magyar Püspöki Konferencia döntésének értelmében visszavonásig felfüggesztették a templomokban a nyilvánosan látogatható szentmisék megtartását, ez vonatkozik a lengyel egyházközség templomára is. A templom ennek ellenére nem lesz teljesen bezárva, így egyéni, személyes imádságra a hét folyamán és vasárnap is várjuk a híveket.

Minden nap a missziós nővérekkel együtt imádkozunk Értetek. Minden nap szentmisét tartok, amelyhez az internet segítségével csatlakozhattok. Használjuk ki a rádiós és a televíziós közvetítések adta lehetőségeket, hogy részt vehessünk a szentmisén, ahol lélekben részt vehetünk a szentáldozásban is.

Kedves Testvérek, a rendkívül nehéz időszak ellenére – amelyet át kell vészelnünk, a Nagyböjt ideje gyorsan telik, ne feledkezzünk el nagyböjti lelki erőfeszítésekről sem. A személyes imádság, a privát, egyéni keresztút megtétele, a lelki önvizsgálat, valamint a vallásos irodalom olvasása olyan lehetőségeket ad nekünk, amelyekkel jól kihasználhatjuk a böjti időszak pillanatait. 

Közeledik a Nagyhét, az Ünnepi Szent Háromnap és Húsvét ünnepe. Minden arra utal, hogy az idén sem úgy ünneplünk majd, ahogyan szeretnénk. Fontos most a lelki egység, a hitbéli és szeretetbeli közösség, valamint az egyéni bűnbánat.  Előzetes egyeztetés alapján  +36303368868 telefonszámon lehetőség van a bűnbánat szentségének járulásához.

A NAGYHÉT PROGRAMJA

Az elkövetkező ünnepi időszakban templomunkban hívek részvétele nélkül zajlanak a liturgiák, így arra kérem a híveket, hogy legyünk együtt az imaközösségben és az internet segítségével csatlakozzunk a liturgiákhoz, amelyek ilyen módon lesznek közvetítve.

Virágvasárnap, az Úr szenvedésének vasárnapja – március 28-án Jézus ünnepélyesen bevonul Jeruzsálembe. A hívek nélküli szentmise 10.30-kor lesz. A szentmiseében családjainkért, valamint azokért a szeretteinkért imádkozunk, akik Lengyelországban élnek.



Nagycsütörtök – április 1. – Az Utolsó Vacsora estéjének liturgiája 17.00-kor lesz. Ebben a liturgiában elhunyt lelkipásztorainkért - különösen a nemrég elhunyt Józef Wojda atyáért és az új papi hivatásokért imádkozunk.

Jézus Krisztus szentségimádása 18.00-tól 19.30-ig lesz – lehetőség nyílik mindnyájunknak az egyéni imádságra és a biztonságos keretek között megtartott szentgyónásra.

Nagypéntek – április 2 – 15.00-kor a hívek részvétele nélkül keresztúti áhitat lesz, 16.00-kor pedig az Úr szenvedésének liturgiája lesz. Ezen az alkalmon megemlékezhetünk halottjainkról és betegeinkről.

Jézus Krisztus szentségimádása 17.30-tól 19.30-ig lesz – lehetőség nyílik mindnyájunknak az egyéni imádságra és a biztonságos keretek között megtartott szentgyónásra.

A nagyszombati hagyományoknak megfelelően nagyon nagy hangsúlyt kap az ételszentelés, amely Isten bőséges áldását adja minden emberre.

Az ünnepi reggeli folyamán fogyasztjuk a megszentelt ételeket és közösen osztozunk abban az örömben, hogy Jézus Krisztus feltámadt a halottak közül; ebből az alkalomból ünnepi jókívánságokkal köszöntjük egymást. A járványhelyzet miatt TEMPLOMUNKBAN AZ IDÉN NEM LESZ ÉTELSZENTELÉS, de egy erre az alkalomra szóló imádsággal megáldhatjuk a legszűkebb családi körben elköltött reggelit.

Nagyszombat – április 3 - Jézus Krisztus szentségimádása 12.00-tól 15.00-ig lesz a Szentsírnál – lehetőség nyílik mindnyájunknak az egyéni imádságra és a biztonságos keretek között megtartott szentgyónásra.

Április 3-án szombaton 19.30-kor a hívek részvétele nélkül Húsvét vigíliájának a szertartása lesz.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje