biglogo archivum

2021 Március 7-én, a budapesti Lengyel Templomban a járványügyi intézkedéseknek megfelelően elbúcsúztak Maciej Szumilak atyától, aki visszatér Lengyelországba. Krzysztof Grzelak atyának, a Lengyel Perszonális Plébánia plébánosának nevében mutatta be a Nagyböjt III. vasárnapi szentmisét.

Maciej Szumilak egy tavalyi újmisés verbita atya, aki magyar hívők között teljesített lelkipásztori szolgálatot Budapesten; nagy barátja volt a Lengyel Templom egyházközségének lengyel híveinek is. 2020 december 13-án a Lengyel Templomban volt Maciej atya első miséje. Március közepén pedig elhagyja Magyarországot. Március 7-i miséjén arról tájékoztatta a híveket, hogy Lengyelország sziléziai régiója egyik legnagyobb egyházközségében fog szolgálni. Köszönjük azt a segítséget, amelyet a Mindenkor Segítő Szűz Mária templomban nyújtott és Isten áldását kérjük további lelkipásztori pályafutására. Maciej Szumilak atyáról több információ a https://www.werbisci.pl/index.php/pl/neoprezbiterzy-2020/182-neoprezbiterzy/
2489-maciej-szumilak-svd
oldalon olvasható. 

Tájékoztatni szeretnénk mindenkit, hogy a március 8-ától kötelező új rendelkezéseknek megfelelően a katolikus templomokban hívek részvétele nélkül zajlanak majd a szentmisék. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a szentmisén való személyes részvétel alól felmentést ad az egyház, ugyanakkor a papok arra kérik a híveket, hogy a közösségi felületek segítségével és közvetítésével vegyenek részt a szentmiséken.

szerk. fotó: Pál B.  

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje