biglogo archivum

Tisztelt Lengyel Nemzetiségi Önkormányzatok és Civil Szervezetek!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Az Országos Lengyel Önkormányzat erre az évre két filmforgatást tervezett, melyek részei közös ünnepünk - a Magyarországi Lengyelek Napjának ünnepségének.

Az első ezek közül a 2020-as év eredményeit és eseményeit mutatja be.

A második egy időtálló dokumentumfilm, mellyel népszerű formában mutatjuk be a Lengyelországgal kapcsolatos legfontosabb történéseket, helyszíneket, a hagyományokhoz kapcsolódó eseményeket, kultúrát és a hitet. Az összeállítások segítségével olyan személyeket is be szeretnénk mutatni, akik meghatározó szerepet töltöttek be, valamint azokat, akik továbbra is szerepet töltenek be a magyarországi lengyelség életében. Ez egy átfogó jellegű film lesz, mely megismertet bennünket, a Magyarországon élő lengyeleket és a magyar barátainkat.

Azt szeretnénk, hogy ennek a projektnek Önök is az alkotótársai legyenek! Kérjük, hogy azokat az anyagokat vagy javaslatokat küldjék el, melyeknek az Önök meglátásai szerint helyük lenne az összeállításban!

Kérjük, hogy emeljék ki azokat az érdekességeket, melyek Önök szerint különösen fontosok vagy kiemelkedőek, történelmünk, hitünk, kultúránk és hagyományunk részét képezik a magyar valóságban!

A szerkesztőség, az Országos Lengyel Önkormányzat képviselőinek felügyelete alatt választja ki a legfontosabb javaslatokat, melyeket meg lehet filmen tekinteni.

Kérjük, hogy javaslataikat március végéig küldjék el az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre!

Tisztelettel: 

Felföldi Maria, OLÖ elnöke

A „Polonia Nap” szervezői:

Piotr Piętka, Lengyel Kutatóintézet és Múzeum igazgatója
Forreiter Barna, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje