biglogo archivum

Június 14-én a Mindenkor Segítő Szűz Mária lengyel templomban megünnpelhettük Krisztus Szentséges Testének és Vérének Ünnepét, más nevén Úrnapját.

A veszélyhelyzet miatt nem lett megtartva az úrnapi körmenet, azonban a szentmise után ki lett helyezve az Oltáriszentség, a jelenlévők pedig szenstégimádást tartottak és elimádkozták Jézus Szentséges Szívének litániáját, a hívek pedig ünnepi áldásban is részesültek. A nap olyan szempontból is különleges volt, hogy a hívők jelenlétében Krzysztof Grzelak atya, valamint - a Szent Adalbert Egyesület nevében – Molnárné Elżbieta Cieślewicz és az egyháztanács tagok, valamint a gyerekek jókívánságaikat fejezték ki a pappá szentelésének 25. évfordulóját ünneplő, Magyarországon szolgáló Andrzej Kostecki atyát, aki a Lengyel Templomban megtartott ünnepi szentmise főcelebránsa volt.

Andrzej Kostecki atya kánonjogász és teológus szakon diplomázott, ezen kívül elvégezte a krakkói II. János Pál Egyetemet. Domonkos szerzetes, családokért felelős lelkipásztor. Jelenleg a magyarországi domonkos szerzetesek tartományfőnöke és a szentendrei otthon elöljárója. A magyar hívek körében 22 éve végez lelkipásztori szolgálatot és baráti viszonyt ápol a lengyel egyházközség gyülekezetével is.

 

Schaffler Maria és György ezen a napon ünnepelték a 45. házassági évfordulójukat, akiknek a kerek évfordulójukhoz szívből gratulálunk!

 

(Inf.: saját, fotó: Pál B.)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje