biglogo archivum

„Az ember maga által lesz áldozati adomány”

(Szent II. János Pál, Centesimus Annus)

2020 május 18-ára esik II. János Pál születésének 100. évfordulója, ebből az alkalomból Budapesten megnyílt a "Karol Wojtyła. Narodziny". (Karol Wojtyła. Születés) című kiállítás, amely anyaga a varsói Centrum Myśli Jana Pawła II intézetből származik.


Kiállításunk a „Dar na Stulecie” (Adomány az évszázadra) című projekthez kapcsolódik – egy lelki emlékmű a lengyelek szívéből és gondolataiból, ez a mi ajándékunk II. János Pál születésnapján.
A koronavírus járvány lecsengése után mindenkit szeretettel várunk a kiállítás megtekintésére.

Szervezők:

Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesülete – Lengyel Közművelődési Központ Óhegy utcai részlege

Kérjük látogassanak el a www.darna100.pl weboldalra, az eseményeket pedig a www.facebook.com/darnasto és a www.instagram.com/dar_na_100/  közösségi médiás profilokon is megtekinthetik.

Szeretettel várjuk családjaikat, hozzátartozóikat és barátaikat is, hogy csatlakozzanak ehhez a közös alkotáshoz.

Templomunkban május 17-én 11.00-kor koncelebrált hálaadó szentmise lesz, amely keretében hálát adnak Szent II. János Pál személyéért és munkásságáért, és közbenjárását fogjuk kérni a szükséges adományokért és kérjük egyházközségünk, a magyarországi lengyelség és a lengyel haza megerősítését a világjárvány idején. Az a nagy ajándék adatott meg, hogy a nagy szentünk ereklyéje mellett imádkozhatunk. Ezen a napon, Isten népének részvétele nélkül, az ereklyék mellett elimádkozzuk a Szent II. János Pálhoz intézett litániát, amelybe mindenkire, szeretteinkre gondolva mi is bekapcsolódunk. 

Idén május 18-án a szimbolikus című „100x100 – száz szentmise Karol Wojtyła születésének 100. évfordulóján” című akció keretein belül reggel 9.00-kor a budapesti Lengyel Templomban szentmisét mutat be Krzysztof Grzelak atya, amelyet hálaadásként mutat be a lengyel szent pápáért. Szeretettel várunk mindenkit ebben az imádságban és Eucharisztiában való részvételre. 

https://jp2.at/pl/ 

(inf.: Katarzyna Takácsné Kalińska, Fotó : Lengyel Ház)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje