biglogo archivum

2020 május 3-án a budapesti Mindenkor Segítő Szűz Mária templomban Krzysztof Grzelak atya, a Lengyel Perszonális Plébánia plébánosa szentmisét mutatott be a lengyel haza szándékára, amely keretében felolvasta Wiesław Lechowicz püspöknek – a Lengyel Püspöki Konferencia (KEP) Lengyel Emigráltak Lelkipásztori Szolgálata delegáltjának levelét (ennek szövege a mellékletben megtalálható), valamint elimádkozta a lorettói litániát.

A szentmise után K.Grzelak atya – lelki egységben Jasna Górával, ahol Jézus Krisztus szentséges szívébe és a Szűz Mária oltalmába ajánlották a Lengyel Hazát –felolvasta Stanisław Gądecki érsek atyának,a szertartás vezetőjének a felajánlási szövegét (az alábbiakban idézünk belőle).

Május 3-án a lengyel katolikus egyházban Szűz Máriának – Lengyelország Királynőjének az ünnepe van. Május 3-án ünneplik az 1791-ben elfogadott májusi alkotmányt is. A szentmisét a Magyarországon, a koronavírus járvány miatt jelenleg érvényben lévő óvintézkedések betartása mellett mutatták be.

Mellékletek:

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje