biglogo archivum


Most, amikor arra kényszerülünk, hogy otthon üljünk, emberi kapcsolataink pedig korlátozottá váltak, könnyen elcsüggedhetünk és úrrá lehet rajtunk a kilátástalanság.

De mi lengyelek, még a nehéz pillanatokban is be tudjuk vetni kreativitásunkat, optimizmusunkat és meg tudjuk mutatni, hogy tehetünk valamit. Így, ha most személyesen nem találkozhatunk rendezvényeinken, legalább vállaljunk fel egy jópofa közös kihívást. A világon először most arra hívunk mindenkit, hogy készítsünk közösen SÁLAT BEM APÓNAK!
Vessük be tartalék kreativitásunkat és vegyünk részt ebben a spontán játékban, a minták, színek és szövetek játékában! Egy ilyen férfi, mint a híres tábornokunk, minden bizonnyal nagyra értékelte a szépséget, a kényelmet és tudott örülni egy kis őrületnek is.

Miről szól ez a projekt?
Szeretnénk meghívni, hogy készítsük el közösen Bem apó sáljának fehér-piros részeit, melyek szélessége 40 cm, hossza pedig minimum 50 cm. A sál készülhet kötéssel, horgolással, varrással, szalagokból összeállítva, különböző anyagokból patchwork technikával, vászonra festéssel, vagy olyan egyéb módon, amire mi nem is gondoltunk. A beérkezett alkotásokat egy közös egésszé állítjuk össze.

A Bem apónak készült közös ajándékunkat a Magyarországi Lengyelség Napján, azaz 2020. június 27-én tervezzük bemutatni, amennyiben akkor ez már lehetséges lesz.

Várjuk munkáitokat. Az elkészült alkotásokat elküldhetitek postán a 1021 Budapest, Tárogató út 116. címre, vagy átadhatjátok személyesen (előzetes telefonos időpont egyeztetés után) a Polonia Nova székhelyén: 1062 Budapest, Jókai tér 1/2. Az alkotások leadási határideje: 2020. május 15. (péntek) 20:00 óra.

Ha vannak ötleteitek, de hiányoznak hozzájak az alapanyagok, írjatok, mi küldünk. Üzeneteiteket küldjétek a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Kövessétek Facebook profilunkat is, a legújabb fejleményeket ott fogjuk megosztani.


Szeretettel hívunk erre a közös játékra!
A Polonia Nova csapata

 

Drága magyar Barátaink!

Nagyon örülnénk, ha a fehér-piros alapon megjelenne a zöld szín is. Hadd lássa a Tábornok, hogy a magyarok gondoskodnak róla.

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje