biglogo archivum

Drága Testvéreim, Kedves Hívők, Kedves Polóniai Közösség; az idén a nagyböjti időt másként éljük meg, mint ahogy elképzeltük. Senki nem láthatta előre, hogy így alakulnak az események. A világjárvány, a betegség és a szenvedés rendkívüli intézkedéseket és hozzáállást igényel.

Mint a Magyarországon élő lengyelség, egyesülnünk kell a segítségnyújtásban már csak azért is, mert nagyon sok a szépkorú közöttünk. Nem engedhetjük, hogy bárki magányosan és segítség nélkül maradjon – beleértve a lelki segítségnyújtást is. Legyünk érzékenyek testvéreink szükségleteire, igényeire, legyünk Irgalmas Szamaritánusok, akiknek lehetőségük nyílik segítséget nyújtani.

A kialakult helyzetre való tekintettel arra bíztatom polóniai közösségünket, hogy közösen imádkozzunk a világjárvány leküzdéséért, a betegekért és mindazokért, akik a betegeket segítik.

Március 15-től - vasárnaptól – szeretettel várok mindenkit a közös imádságra. Én a Missziós Nővérekkel együtt a plébániatemplomban az Oltáriszentség előtt és Ti, akik otthon vagytok, együtt elimádkozzuk az Isteni Irgalmasság rózsafűzérét, a Mindenszentek Litániáját és a könyörgéseket. 

Templomunk minden nap nyitva lesz. A szentmisék vasárnapi és hétköznapi rend szerint lesznek megtartva. Ha viszont valaki rosszul érzi magát és a betegség tüneteit tapasztalja vagy fél a vírussal való fertőzéstől, azt javasoljuk, hogy maradjon otthon és kövesse a hatóságok által előírt utasításokat. Azt javasoljuk, hogy ebben az időben vasárnaponként a média - a rádió és televízió által közvetített istentiszteleteken és imádságokon keresztül vegyen részt a hitéletben és egyesüljön velünk a hitben.

Az imádságokban való egységünk most azért is fontos, mert elmaradnak a nagyböjti lelkigyakorlatok és a lelkigyakorlaton belül a Szent Maksymilian Kolbe ereklye sem kerül elhelyezésre, ezt az eseményt későbbi időpontra halasztjuk, kérjük, hogy ez minél hamarabb megtörténhessen.

Szükség esetén egyházközségi és más szakramentális, valamint egyéb segítségnyújtási ügyekben kérem hívják a  +36303368868 telefonszámot.

Kedves Testvéreim, ne veszítsük el hitünket és reményünket, ez az időszak a bizalom próbatétele, ugyanis a világ és mindannyiunk élete a Magasságos Úr kezében van.

 

Krzysztof Grzelak TChr

Forrás: http://www.parafiabudapeszt.pl/

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje