biglogo archivum

Az 1939-es szovjet Lengyelország elleni agresszió 80. évfordulóján koszorúzási ünnepséget rendezett a katyńi emlékműnél a III. kerület-Óbudai Önkormányzat és az itteni Lengyel Önkormányzat.

Az ünnepségen jelen volt Małgorzata Radwan-Vass, a Lengyel Nagykövetség Politikai és Közgazdasági Osztályának a vezetője, Tomasz Trzciński, a lengyel légierő ezredese és katonai attasé, valamint Joanna Urbańska, a Lengyel Intézet igazgatója. Az ünnepségen jelen voltak a lengyel civil szervezetek és önkormányzatok képviselői is: az Országos Lengyel Önkormányzatot Ewa Modrzejewska, a Kulturális Bizottság elnöke képviselte, a Fővárosi Lengyel Önkormányzatból dr. Várnai Dorota volt jelen, az ünnepségen részt vett még Elżbieta Cieślewicz Molnár, a Szent Adalbert Egyesület elnökhelyettese, valamint Wesolowski Korinna, a Bem J. Lengyel Kulturális Egyesület és a III. Kerületi LNÖ elnöke.

1939 szeptember 17-én, felrúgván a lengyel-szovjet meg nem támadási egyezményt, a Vörös Hadsereg belépett Lengyelország területére, ami szerepelt a Ribbentrop-Molotov paktumban. A két totális rendszer megegyezése nyomán a háborúban magára maradt Lengyelországot ismét felosztották. Emlékezzünk erre az eseményre!

(inf. saját-GP, fotó: Molnár F.)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje