biglogo archivum

Az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület április 13-án tartotta a hagyományos húsvéti ünnepségét. Ismét bebizonyosodott, hogy az egyesületünk egy jól működő közösség: nemcsak „kötelességtudatból”, hanem őszinte szeretettel, barátsággal, nyitott lélekkel jönnek a tagjaink a programjainkra.

A mintegy 50 résztvevő ételekkel, italokkal fölszerelkezve érkezett, de természetesen a közös büdzséből is költöttünk a rendezvényre. Próbáltunk a lengyel szokásoknak megfelelő találkozást tartani, pl. a díszítésben barkával, lengyel pálmával jeleztük ezt. De a tojással való köszöntés, a lengyel kolbászok, valamint a żurek elfogyasztása is ilyen volt, és érkeztek lengyel sütemények is. Tomasz Marciszkiewicz atya áldotta meg az ételeinket, ő már szinte hazajár hozzánk, mindig nagy szeretettel fogadjuk.
Baka Györgyi erre az alkalomra írt, Nagypéntek csöndje c. versét a költő tolmácsolásában hallhattuk, az ünnepet fölemelővé tette mindenképpen.
Egyesületünk következő programja lesz egy könyvbemutató est Konrad Sutarskival. Majd május végén a lengyel menekülttáborok fölkeresését folytatjuk, Sopron és környékére látogatunk (Fertőszentmiklós, Brennbergbánya, Nagycenk stb).
Olyan programunk is lesz, aminek nincs lengyel vonatkozása, irodalmi sétát szervezünk a Kerepesi úti temetőben Sudár Annamária előadóművész vezetésével.
A honlapunkat is érdemes meglátogatni, sokkal több minden megtudható rólunk. www.erdlemke.hu

Bazsóné Megyes Klára elnök
Ford. Sebestyénné MajchrowskaEwa
Fotók: Benkő Judit

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje