biglogo archivum

Nőnap alkalmából március 6-án  az Aranytíz Kultúrházban a Fővárosi Lengyel Önkormányzat, az V. kerületi, XVII. kerületi és a XVIII. kerületi LÖ szeretettel meghívta az érdeklődőket Żaneta Czogalik és Magdalena Witoszek duettjének – vagyis a Hölgyeknek a bőröndökön koncertjére.

A Hölgyeknek a bőröndökön egy viszonylag új projekt a sziléziai zene világában. A duettnek mindössze 2020-tól indult a média megjelenése, de így is nagyon sok hallgató szimpátiáját nyerték el. A duettet két hölgy, Żaneta Czogalik és Magdalena Witoszek alkotja, akik zenei szenvedélyük mellett rendesen a szakmájukban dolgoznak. Magda gépkocsi eladó, Żaneta pedig az oktatásban dolgozik. A két művész hölgy a helyi Bányász Fúvószenekarból ismeri egymást, itt együtt énekeltek, ezután határozták el, hogy létrehozzák a „Hölgyeknek a bőröndökön” projektet. Mindkét hölgy már egész zenei életművel rendelkezik. Magdalena a Sempre Duettben együttműködik Tomasz Cibával, ezen kívül cover darabokból készít programokat Anna Jantar vagy Irena Jarocka slágereiből. A két vokalista hölgy a színpafon azt adja elő, ami éppen a lelkükban játszódik le. Repertoárjukban balladák, sziléziai táncdalok, valamint reflexiósabb jellegű darabokat.

A Hölgyeknek a bőröndökön, úgy mutatják be a Barátság fontosságát, mint senki más, mindezt nemcsak a magánéletben, hanem az álmok közös megvalósításában és szenvedélyeik realizálásában is. A derűs hangulatú időtlen hangzású duet egy nagyszerű lehetőség arra, hogy optimistán tekintsünk a hétköznapjainkra. Több információ a https://śląskieradio.pl/zespol/kobiety_na_walizkach oldalon olvasható. Aki szeretné a duettet meghallgatni, megteheti, ha rákattint a https://www.youtube.com/channel/UC548wprLj1MZQEo3STD2jVQ

oldalra. A koncert után a résztvevő hölgyeknek csokoládéval kedveskedtek a szervezők.

Inf. saját, GP, fotó: Pál B.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje