biglogo archivum

2022. március 5-én 15 órai kezdettel lezajlott az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület közgyűlése a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban. Elnökünk,  Bazsóné Megyes Klára interjút adott az Érd TV-nek. A közgyűlésen 70 tagunkból 36-an voltunk személyesen jelen és ehhez jöttek még hozzá a meghatalmazások, így bőven határozatképesek voltunk.

A közgyűlésen elfogadtuk a 2021. évi pénzügyi és szakmai beszámolót, illetve megbeszéltük a 2022. évi munkatervet. Idén már reményeink szerint szeretnénk megtartani a szokásos rendezvényeinket, ezek közé tartoznak a vallási ünnepek, koszorúzások és tanulmányutak, ezeket egészítenék ki a könyvbemutatók. illetve előadások. Szóba került a közgyűlésen, hogy Rege Béla javaslatára gyűjtést szervezünk az ukrajnai menekültek számára a Katolikus Karitász szervezeten keresztül. Erről később még ír részleteket Klára, mert ezt is meg kell szervezni.

Dózsa Lajos felajánlotta, hogy a karácsonyi ünnepséget már a felújított Érdi SzC Kós Károly Technikumban tarthatnánk. Ezúton is köszönjük!

Sebestyénnél M. Ewa beszélt a lubaczówi helyzetről, ami nem a legkedvezőbb, de mindenki ott segít, ahol tud.

Akik nem voltak a közgyűlésen feleleveníthetik a tavalyi rendezvényeket a honlap segítségével. De természetesen, akik ott voltak, azok is nézegessék, mindig jó olvasgatni, nézegetni a képeket, beszámolókat. Itt mellékelek egy linket is a kronológiához: http://erdlemke.hu/kronologia.php

Beszéltünk a 2022. évi programokról, a májusi boglári-nagykanizsai tanulmányútról, Molnár Imre előadásáról, Kovács István könyvbemutatójáról, a boglárcsikokról megjelenő könyvről, az esetleges partiumi-máramarosi útról. Pályázatokról – amelyek révén ezek olcsóbban megvalósíthatóak, pl. egy lubaczówi útról is. De hát sok minden függ a háborús helyzettől is!

Nagyon jó, hogy ilyen sokan jelen voltunk, nagyon jó egy ilyen aktív egyesület részének lenni. Továbbá köszönjük mindenkinek, aki a szervezésben, lebonyolításban részt vett valamilyen módon. Az aprósüteményeket és az üdítőket is köszönjük. A sütikből szemezgetés közben jobb a beszélgetés. J

 

Vernyik Anett, vezetőségi tag, egyetemi  hallgató (+ B. Megyes Klára elnök)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje