biglogo archivum

„Becsülj meg minden embert, mert Krisztus él bennük” 

Az október 3-án, a Mindenkor Segítő Szűz Mária Lengyel Templomban Krzysztof Grzelak atya – a Lengyel Perszonális Plébánia plébánosa – szentmisét mutatott be, amellyel elkezdődtek a 27. Lengyel Keresztény Kulturális Napok.

A rendezvénysorozat mottója az Évezred Prímásának, Boldog Stanisław Wyszyński bíborosnak a szavai: „Becsülj meg minden embert, mert Krisztus él bennük”. Mivel október a rózsafűzér vasárnapja, az elsőáldozsra készülő gyerekek megszentelt rózsafűzért kaptak az atyától. 

Az ünnepi szentmise után – amelyen a hívek mellett jelen volt dr. Rónayné Słaba Ewa lengyel nemzetiségi szószóló, Felföldi Maria, az Országos Lengyel Önkormányzat elnöke, a lengyelégi szervezetek képviselői, az EXIT színház színészei – előadást tartott dr. Ewa K. Czaczkowska, a „Kardynał Wyszyński. Biografia” című életrajzi könyv írója. 

Az idei, vagyis a 27. Lengyel Keresztény Kulturális Napok október 3 és 10 között kerülnek megrendezésre, ez alatt három kiállítás is várható a Lengyel Házban, levetítik a „Szülésznő” című filmet, színházi előadások lesznek (fellép az EXIT Színház és az egyházközségi színjátszó kör), zenei találkozó lesz Magda Aniołal és Chopin koncert lesz magyar Mezei Pál zongoraművész előadásában. 

A Napok fővédnöke prof. Jerzy Snopek, a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete. A szervezők a Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesülete, a Lengyel Perszonális Plébánia és a budapesti Lengyel Intézet, anyagi támogatást nyújtott a Bethlen Gábor Alapkezlő Zrt., a Fővárosi Lengyel Önkormányzat, valamint Budapest III., V., XVII. és a XVIII. kerületi, valamint Vecsési LNÖ és a Párbeszéd Háza.

 

Inf. saját fotó a mise online közvetítése alapján

 

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje