biglogo archivum

Az év utolsó napja december 31-ére, vasárnapra esett, így ezen a napon volt esedékes a Szent Család – Jézus, Mária és József ünnepe.

A Szentcsalád nyomán láthatjuk minden olyan család mintáját, amely szeretné megtalálni és megvalósítani saját küldetését. Budapesti lengyel templomunkban minden családért imádkoztunk, különösen azokért, amelyek lelki krízisen mennek keresztül és anyagi nehézségekkel küzdenek. A naptári év zárásaként minden templomban bűnbánó és hálaadó istentiszteleteket tartanak. A Mindenkor Segítő Szűz Mária templomban lengyel-magyar istentisztelet tartottak, a szentmisét Krzysztof Grzelak atya, a Lengyel Perszonális Plébánia plébánosa tartotta. Az Oltáriszentség kitétele mellett évzáró imádságot tartottak. Bocsánatot kértek a bűnökért, hálát adtak az elmúlt esztendőért, az áldásokért és a kegyelemért, amely Isten szeretetéből származott, egyben kérték Isten áldását az elközelgő 2024. évre.
Újév alkalmából fogadják az ünnepi jókívánságokat - Isten kegyelmében eltöltött időt, a Szűzanya pártfogását, emberi jószívűséget és kölcsönös szeretetet, adjon az Isten számotokra békét!

Inf. saját fotó: Pál B., ford. Bóka E.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje