biglogo archivum

2023 december 12-én Békéscsabán megünnepeltük a Nemzetiségek Napját. Településünkön 6 nemzetiség képviselteti magát: a szlovák, a román, a cigány, a német az ukrán és a lengyel.

A városháza termében az egybegyűlteket Szarvas Péter polgármester köszöntötte, a nemzetiségek nevében Kiszely András, a Békéscsabai Szlovák Önkormányzat elnöke mondott köszöntőt. Minden nemzetiség külön kis művészeti programmal készült, minket Szomorné Budai Mariann hegedűs és Rázga Áron zongorista képviselt, akik Edmund Severn „Polish Dance” című darabját adták elő.

Az ünnepségen díjakat adtak át az arra érdemes nemzetiségi aktivistáknak. A helyi lengyel önkormányzat két személynek ítélt meg díjat, amelyet Huszárné Nagy Zsuzsanna, a Magyar – Lengyel Baráti Kulturális Egyesület elnök helyettese, valamint Tuska Mihály, az egyesület tanácsának tagja vehetett át a lengyelség érdekében kifejtett munkásságáért. Az ünnepségen jelen volt Andrzej Kalinowski a Budapesti Lengyel Nagykövetség konzulja, valamint Felföldi Maria, az Országos Lengyel Önkormányzat elnöke. December 12-én a békéscsabai lengyelségért végzett tevékenységéért Huszárné Nagy Zsuzsanna, a Magyar – Lengyel Baráti Kulturális Egyesület elnök helyettese, valamint Tuska Mihály, az egyesület tanácsának tagja.

A díjazottaknak ezúton is GRATULÁLUNK!

Inf. fotó: M. Leszkó, ford. Bóka E.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje