biglogo archivum

Győr város meghívására az elmúlt csütörtökön a városba érkezett Poznań városából a 'Polihymnia' kórus, mely részt vett a győri Oktatási Intézet által rendezett Nemzetközi Kórustalálkozón. Az eseményre a zenei nevelésről szervezett nemzetközi konferencia keretében került sor.
Itt tartózkodásuk idején a kórus tagjai találkoztak a helyi lengyelekkel és az 'Akord' kórus tagjaival is. A szombat esti gálakoncerten fellépett a győri Pedagógus Kórus, a dunaszerdahelyi 'Zsálya' énekkar valamint a poznańi 'Polihymnia'. A lengyel énekkar nagy sikerére jellemző, hogy minden egyes előadott művet vastapssal köszönte meg a közönség. Az együttes német, amerikai, magyar és lengyel zeneszerzők műveit adta elő. A záró szám Józef Ĺšwider 'Hiszek' című műve volt, az eucharisztikus hitvallás egyedülálló remekműve, melyben igazán megmutatkozhattak a poznańi kórus lehetőségei. A kórustagok az evangélikus iskola udvarán is folytattál az éneklést. A vasárnap reggeli elutazás előtt Katona György, a győri Bazilika plébánosa, a győri 'Palestrina' kórus vezetője felkérésére az énekkar fellépett a székesegyház reggeli miséjén. Az együttes fellépései mindenütt negy tetszést arattak, és még a székesegyházbeli vasárnapi szentmisén is tapssal jutalmazták őket.
Győr városa lengyel lakói nevében ezúttal szeretnénk megköszönni a kórus fellépéseinek élményét, elsősorban Tomasz Dzięcioł művészeti vezetőnek és Januszowi Dziecioł professzornak, a kórus alapítójának. A kórus fellépése elősegítette Győr és Poznań testvérvárosi kapcsolatainak szorosabbá tételét.
 
(M.Sz.)

 

                  

Kontakty

Ogólnokrajowy Samorząd Polski na Węgrzech
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

Instytucje OSP 
PDK  |  OUSPiP  |  PIBiM

Rzecznik narodowości polskiej

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Początek strony