biglogo archivum

Szolnoki Lengyel Önkormányzat és Lengyel – Magyar Klub az "Európa Nap" keretében 2015. május 08-09 "Szolnoki Lengyel Napok" című rendezvényt szervez Szolnokon 

Program:
2015.május 8-án 18.00-kor zongorahangverseny Darska Izabella Ferenczy György tanítványa, Magyarországon letelepedett lengyel zongoraművésznő, művész-tanár előadásában.
Helyszín: Bartók Béla Alapfokú Általános Iskola (5000, Szolnok Réz utca 1.)

2015. május 9-én 11.00

„Nem történik semmi kétszer" - Válogatás a XX. századi lengyel irodalomból.
Lengyel kortárs irodalom Trojan Tünde művésznő előadásában.
Helyszín: Verseghy Ferenc Könyvtár (Verseghy terem, Kossuth tér 2.)

Azután kivonulunk a Kossuth térre és kb. 14.00 az Európa Nap rendezvény megnyitója, melyhez mi is csatlakozunk. Estig is eltarthat, sokféle programot kínálnak a szervezők – előadások, szabadtéri programok, zene, tánc, fellépések, rajzpályázat eredményhirdetése, étkezési lehetőségek felnőtteknek és gyerekeknek.

Lengyelország standja vagy inkább standjai is várják a térre látogatókat.
- Bielsko-Biala promóciós asztala, ahol lengyel turisztikai lehetőségekkel megismerhetnek a látogatók, degusztáció, kóstolás – lengyel kalács, zsíros kenyér, uborka, kolbász stb.
- Lengyel Tyskie sör marketing - reklám keretében kerül bemutatásra.
- Grochówkát és bigoszt is lehet majd kóstolgatni (lengyel felesborsó leves és lengyel húsos káposzta) – az egyik szolnoki vendéglátó – vállalkozó kínálja a közönségnek.

14.00. A rendezvény megnyitója, majd Dudoski lengyel népi együttes fellépése. Az együttes terv szerint este is fellép és egy magyar együttessel együtt táncházat vezetik a Kossuth téren.

- Ezen kívül együttműködve budapesti Wysocki Légió Hagyományőrző Egyesülettel egy kis katonai bemutatót is tervezünk. Részleteket nem ismerjük, Wysocki Légió-ra bízzuk, de fegyver bemutatás, lövések és más érdekességekre számítunk.

- A rendezvény alatt időközönként lovas kocsi, rajta a népi együttesünk és kapela (zenekar) rövid sétát tesz a városközpontban jelezve, hogy mi is – a Lengyelek részesei vagyunk az Európa Nap" –nak. Akinek kedve lesz, már pedig a gyerekeknek biztos lesz, kocsikázhat a város utcain.

kb. 19.00. Dudoski Népi Együttes fellépése, majd táncház – „mindenki, vagy barátság táncnak" is nevezhetjük.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje