biglogo archivum

Február 20-án Wesołowski Korinna, Óbuda-Békásmegyer Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke felvezetőjével indult útjára az a hiánypótló kultúrális-intellektuális kezdeményezés, mely Lengyel Szalon név alatt azon polgárok megszólítását tűzte zászlajára, akik testi feltöltődés helyett a szellemi épülés mellett tették le voksukat.

Az első rendezvényen Trojan Tünde előadóművész, Szilasi Alex zongoraművész és a Wysocki Légió Hagyományárző Egyesület tagjainak (Müller Péter, Tóth Viktor, Nagy Emil) részvételével az I. világháború szörnyűségeit egy hétköznapi család mindennapi életén keresztül ismerhetjük meg. Trojan Tünde megfogalmazása alapján, „Az előadás naplórészletek, valamint Gyóni Géza przemysli erődben írt versei alapján készült, és a szövegen kívül vetített képekkel és élő zenével igyekszik felidézni az I. világháború tragédiáját.  A Nagy Háborúban nemcsak a katonák, hanem a civil lakosság is rengeteget szenvedett, de a túlélési ösztön szinte mindig felülkerekedett a borzalmakon.”

Az „... izzó gránát-vulkán közepén ...” előadás olyan magas szinten kivitelezett előadóművészet, mely - az előadók szabad idejének függvényében -  méltán szerepelhetne az ország bármely pontján, minden lengyel és nem lengyel, de minőségi szórakozást igénylő közössége előtt.

NZ. fot. NZ.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje