biglogo archivum

Megtartotta éves közgyűlését az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület. A Csuka Zoltán Városi Könyvtárban 2015. február 7-én gyűltek össze az egyesület tagjai, szerencsére szép számmal.

A határozathozatalokhoz szükséges 50 % + 1 fő messze megvolt, hiszen 41 tag megjelent a tavalyi fizető 61 tagból. De nem ennyien voltunk, mert 3 új tagunk is részt vett az ülésen.

Az egyesület elnöke, Bazsóné Megyes Klára ismertette a vezetőség által összeállított szakmai beszámolót, a 2015. évi programtervet és költségvetést, mindezt ellenszavazat nélkül elfogadta a közgyűlés. Ugyancsak elfogadta Bolla Imréné könyvelő pénzügyi beszámolóját, amelyet így már küldhet az egyesület a bíróságra. (A pályázatok révén pozitív mérleggel zárt egyébként az egyesület.) Kisebb vita alakult ki a lengyelországi kirándulás célpontja körül, végül a tagság úgy döntött, hogy idén a Krakkó közelében levő Ojcówí Nemzeti Parkot és környékét látogatja meg, de más célpontok (Wadowice, Kalwaria Zebrydowska) is lesznek a programban.
A szakmai programban szerepel még könyvbemutató (Mitrovits Miklós: Lengyel-magyar két jó barát), valamint találkozó a Hazajáró csapattal a Pienyni filmjük kapcsán. De a vezetés szeretné, ha a tagság megismerkedne az országos lengyel szervezek, képviseletek, intézmények munkájával is.
Érdemes meglátogatni az egyesület oldalát könyvtár honlapján: http://www.csukalib.hu/index.php?reszleg=LMKE 
Továbbra is várjuk azon lengyel és magyar honfitársaink jelentkezését (nemcsak Érdről), akik kedvet éreznek a programjainkhoz, egyetértenek a céljainkkal.
BMK

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje