biglogo archivum

Vasárnap délután november 16-án hagyományosan a Fővárosi Lengyel Önkormányzat szervezésében került sor ünnepi rendezvényre a Lengyel Függetlenség Napja alkalmából, idén az Aranytíz Kultúrházban.

A rendezvényre számos vendég érkezett: a magyarországi lengyelek és lengyel önkormányzatok képviselői (vidékről is), jelen volt a Lengyel Köztársaság nagykövete Roman Kowalski és neje, a lengyel szószóló, dr. Csúcs Halina, az OLÖ elnök asszonya, dr. Rónayné Słaba Ewa, az est háziasszonya pedig a Fővárosi Lengyel Önkormányzat elnök asszonya, dr. Várnai Dorota volt, aki bevezetőjében a függetlenség és a szabadság fontosságáról beszélt.

A nagykövet úr szintén hangsúlyozta a szabadság értékeit, az újonnan megválasztott lengyel önkormányzatok képviselőinek pedig sok sikert kívánt a munkájukhoz. Utána bemutatta műsorát a kitűnő krakkói kabaré – Loch Camelot. Az előadás első részét énekóra töltötte ki – lengyel hazafi énekek hangzottak el, a második részben a társulat bemutatta "A vad angyal szíve rejtelmei" c. programját, mindezt nagyszerű és megismételhetetlen hangulatban és a közönség nagy érdeklődése mellett. Az est megrendezését támogatták: a Budapesti Lengyel Nagykövetség, Budapest V., VIII. és XII. ker. lengyel nemzetiségi önkormányzatok, valamint Aranytíz Kultúrház.
(b. fot. B.Pál)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje