biglogo archivum

Június 13-án Budapesten az Aranytíz Kultúrházban tartották meg a Lengyel Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola ünnepélyes tanévzáróját.

Az iskola, az Országos Lengyel Önkormányzat intézményeként 2004 óta működik. Ebben a tanévben összesen 140 tanulója volt az ország 10 településén. Idén kilenc tanuló tette le az érettségi vizsgát. Az ünnepségen részt vett Roman Kowalski lengyel nagykövet úr, aki megköszönte az iskola leköszönő igazgatójának, dr. Rónayné Słaba Ewának az eddigi munkáját, és sok sikert kívánt az új igazgatónőnek, Láng Annának. A nagykövet meghívására Poniatowából érkezett „Szczygiełki" gyermekkórus tette emlékezetessé az ünnepséget. Mindenki számára nagyszerű meglepetés volt a Bem Egyesület mellett működő óvodának kis óvodásainak a fellépése. A tanévzárón a Fővárosi Lengyel Önkormányzatot dr. Várnai Dorota elnök asszony képviselte, jelen voltak a magyarországi lengyel sajtó, a nemzetiségi rádió és tv képviselői.

A diákok átvehették a bizonyítványaikat és könyvjutalmakat, volt sok – sok virág és jó hangulat. Mindenkinek jó vakációt kívánunk!
(b.fot. AJ)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje