biglogo archivum

2015. 05. 18. - ÚJSZÍNHÁZ 19.00 www.ujszinhaz.hu 

Újra Magyarországon a Teatr-A. A híres, független lengyel utcaszínház csatlakozik a szakralitás fesztiváljához

info: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

TOTUS TUUS (misztérium musical)
Előadja a Teatr "A" - Lengyelország, Gliwice Forgatókönyv és rendezés: Leszek Styś; Zene: Jacek Dzwonowski, Marcin Dzwonowski; Koreográfia: Henryk Konwiński Az előadás évszázadokkal ezelőtti keresztény hagyományokra épül, a Mária himnográfiára, melyben az alkotók a központba Isten Anyjának az emberi történetét helyezik. II. János Pál pápa Szűz Máriához való elhivatottságának első "nyilvános jele" volt a pápa püspöki jelmondata: Totus Tuus (Egészen a tiéd). Az 1981-es merénylete után meggyőződésévé vált, hogy őt a Szűz Mária mentette meg a haláltól, ezután zarándokolt el Fatimába és ajánlotta fel ott a fatimai Miasszonyunk védelmébe az egész emberiséget. Az előadásban megjelennek a lengyel nép történetének tragikus, sorsfordító pillanatai, melyekben Karol Wojtyła is részt vett. A lengyelországi Teatr "A" művészei Karol Wojtyła életének korai szakaszát vették az előadás alapjául, azzal a tudattal, hogy földi édesanyja korai halála lelkiekben közel vitte Karolt az Isten Édesanyjához.
A fesztivál rendezvénysorozatán nívós külföldi és honi, keresztény tematikájú, léleknemesítő produkciók révén próbálunk rávilágítani a hit és a szakralitás közösségformáló, nemzetépítő és megtartó erejére.
Jegyvásárlás: www.jegy.hu ujszinhaz.hu  

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje