biglogo archivum

Április 24-én Roman Kowalski lengyel nagykövet és felesége, valamint Andrzej Kalinowski lengyel konzul és felesége meghívására a Dunapalotában fellépett elismert lengyel zongoraművész, prof. Marek Mizera.

A művész Bielsko-Białaban született, zenei tanulmányait Varsóban végezte Kazimierz Gierżod, Kajetan Mochtak, Jerzy Godziszewski és Józef Stompl irányításával. Zenei útja többek között Montrealba, Moszkvába és Helsinkibe vezetett. Koncerteket adott Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Bulgáriában, Oroszországban, Svédországban, Finnországban, Nagy Britaniában, Szaud-Arabiában. Egy ideig zenepedagógusként dolgozott Finnországban. Több díjjal tüntették ki.
A budapesti koncert programjában Fryderyk Chopin, Ignacy Jan Paderewski és Liszt Ferenc művei voltak.
A koncert előtt Roman Kowalski lengyel nagykövet átnyújtotta Medovárszky Márknak a lengyel állampolgárságról szóló dokumentumot, és emlékeztette az egybegyűlteket, hogy a Külhoni Lengyelség Világnapját a lengyel Szenátus alapította, elismeréseként, amivel adóz a világon szétszóródott Polóniának Lengyelország függetlenségének visszanyerésében tett erőfeszítéséért, az Óhazához való hűségért, valamint a Haza nehéz pillanataiban nyújtott segítségért. (Részletesebb információk a lengyel nyelvű oldalon.)
(b. fot. B.Pál)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje