biglogo archivum

Az Isten Szolgája – B. Maria Epstein Alapítványa kuratóriumának döntése értelmében Małgorzata Soboltynski medált kapott a nővérekkel és az alapítvánnyal való együttműködésért

2021 július 2-án a krakkói Gródkben található kolostorban az IPN elnökségi tagjaival megtartott ünnepségen, egy ünnepélyes gála keretében, más előkelő vendégek részvételével is lezajlott az az ünnepség, amelyet a Domonkos rendi nővérek gródeki rendházának 400 éves fennállásának alkalmából rendeztek; az ünnepi  alkalomból 70 személy kapott elismerést, a rendhez közel álló olyan személyek, akik tevékenységét és személyiségét négy szóval lehet jellemezni: „Isten, Méltóság, Haza és Caritas.”

A rendezvény színvonalát a „Dziesięć życzeń” együttes koncertje emelte. Az ünnepséget a B. Maria Epstein Nővér Alapítványa szervezte. Ez alkalommal két külföldön élő személy is elismerést kaphatott, az egyikük a Magyarországon élő Małgorzata Soboltynski, a másik pedig a Franciaországban élő Lucjan Sobkowiak. Małgorzata Soboltynski asszony ismert lengyelségi aktivista, aki már évek óta együttműködik a gródeki kolostorban élő Domonkos rendi nővérek alapítványával. Az együttműködés gyümölcseként néhány történelmi kiállítás, előadások és magyar-, valamint lengyelországi művészeti kiállítások kerültek megrendezésre. Soboltynski asszony nagyon nagy energiát fektetett be a lengyel keresztény kultúra, a lengyel és a magyar nemzetek művészetének és történelmének magyarországi népszerűsítésébe. Soboltynski asszony sajnos nem vehette át személyesen az elismerést.

Piotr Jantos

a B. Maria Epstein Nővér Alapítványa

elnök helyyettese

 

Forrás: http://www.parafiabudapeszt.pl/ fotó: Pál B.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje