biglogo archivum

Az elsőrendű ereklyét – II. János Pál hajszálait – 2019. május 19-én helyezték el ünnepélyes keretek között a budapesti Szent István bazilikában. A szentmise keretében Mieczysław Mokrzycki lwowi metropolita érsek emlékeztetett arra, ki volt a lengyel pápa.

A bazilika plébánosa, Snell György Esztergom-Budapest egyházmegyei segédpüspök köszönetet mondott ezért az ereklyéért, amely erősíti a két nemzet közötti kapcsolatokat. A liturgia ceremónáriusa Grzegorz Burbeła atya volt.

Az ünnepi szentmisén részt vett prof. Jerzy Snopek lengyel nagyövet a feleségével, Marcin Sokołowski, a Nagykövetség Konzuli Osztályának vezetője és Bátori Zsolt, az Országos Lengyel Önkormányzat elnöke a feleségével, valamint a nagy számban megjelent polónia és magyar hívők.

A mise után Mieczysław Mokrzycki lwowi metropolita érsek találkozott a budapesti polónia képviselőivel, többek között dr. Csúcs Lászlóné Halina egykori nemzetiségi szószólóval, aki a II. János Pál ereklye elhelyezésének egyik kezdeményezője volt. A polónia nevében köszönetet mondott az érsek atyának a Bem J LKE elnöke, Korinna Wesolowski.

(b., fotó Pál B.)

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje