biglogo archivum

December 8-án a budapesti Lengyel Nagykövetségen az ostyatörési találkozón prof. Jerzy Snopek lengyel nagykövet és Marcin Sokołowski konzul feleségeikkel szeretettel várták a polóniát.

Az ünnepi rendezvényen jelen volt Marek Kuchciński, a Lengyel Szenátus elnöke - aki a delegációjával érkezett, amely részt vett az Országgyűlés  Lengyelország függetlenségének 100 éves évfordulója alkalmából megrendezett ülésén.

A vendégeket Marcin Sokokowski konzul köszöntötte, M. Kuchciński zenátusi elnök pedig karácsonyi és újévi ünnepi jókívánságait fejezte ki. Az imát Krzysztof Grzelak atya – a Lengyel Perszonális Plébánia plébánosa vezette fel. A Nagykövetségi Lengyel Iskolai Konzultációs Pont tanulói  koncertet adtak karácsonyi dalokból, valamint fellépett Karolina Socha Budapesten élő lengyel énekesnő.

Az asztalokon hagyományos lengyel ételek voltak, amelyeket a Kamienna Górából érkezett Leszek Cichocki – magyarok által is jól ismert étteremtulajdonos – készített.

Az ország számos pontjából érkezett vendégek sorai között jelen volt a jelenlegi és a volt nemzetiségi szószóló, a W. Felczak Lengyel-Magyar Együttműködési Intézet és a Wacław Felczak Alapítvány vezetői, Körmendy Adrienne krakkói magyar konzul, a polóniai szervezetek és lengyel nemzetiségi önkormányzatok képviselői, tudósok, üzletemberek, Magyarországon lakó lengyel művészek és az itt szolgálatot teljesítő egyházi személyek.

(b., fotó: Pál B.)

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje