biglogo archivum

November 25-én ünnepélyes lobogószenteléssel 20 éves fennállását ünnepelte a Lengyel Történelmi Légió Rekonstrukciójának Egyesülete.

Az ünnepség Bem József budai szobránál volt, a szentelésnél a lobogót Mariola Trzcińska tartotta, a díszlobogót Krzysztof Grzelak atya – a Lengyel Personális plébánia plébánosa szentelte. Az egyesület új tagjai ünnepi esküt tettek, Robert Hermann pedig történelmi bevezetőt tartott. A vendégek között jelen volt Marcin Sokołowski konzul, Tomasz Trzciński a légierő ezredese – katonai attasé a feleségével, Csallóközi Zoltán – Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes tanácsadója, a Bem József LKE vezetősége, Nagy Jakub és Pál Barbara, a Nádor utca 34. alatt található LKK részlegből pedig Pál Géza érkezett. Az isaszegi egyesületet Dürr Sándor képviselte. Jelen volt a légió létrehozásának ötletgazdája, az OLKÖ egykori elnöke, dr. Konrad Sutarski is. Az ünnepségre eljöttek a Lengyel Légiósok barátai is.

A Lengyel Történelmi Légió Rekonstrukciójának Egyesülete 1998m óta létezik és tevékenykedik Budapesten, olyan lengyelek és magyarok alkotják, akiket érdekel a lengyel-magyar  történelem, akik ápolni akarják a „katonai egyesület” hagyományait.

(b., fotó Pál B.)

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje