biglogo archivum

2018. augusztus 25-én Békéscsaba átadta a stafétát Kecskemétnek. Emlékeztetőül: a stafétát a lengyel parlamenti szószóló szervezte Lengyelország 100 éves függetlenségének megünneplése alkalmából.

A staféta 24 olyan magyar városon halad keresztül, ahol lengyel nemzetiségi  önkormányzat működik. A staféta első állomása az Aggteleki Nemzeti Park területén található egykori falu, Derenk volt, ahol első lengyel honfitársaink letelepedtek. Az utolsó állomás Budapest lesz.

Békéscsabán, a Magyar-Lengyel Baráti Kulturális Egyesület és az itteni lengyel önkormányzat tagjai mellett az ünnepségen részt vett Szarvas Péter polgármester is. A staféta Polyák Józseftől – a Kecskeméti Lengyel Önkormányzat elnökétől -  való átvétele után emlékszalagokat kötöttek és utcai felvonulás következett. A menet élén a polgármester és a helyi lengyel önkormányzat elnöke haladt. Jó hangulatban és derült – már szinte trópusi  időben megtettük az 1918 méteres távot. A program végén beírtuk a neveinket az önkormányzat székhelyében található emlékkönyvbe és minden résztvevő oklevelet kapott emlékbe. A stafétát szeptember 2-án átadjuk Szegednek.

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje