biglogo archivum

Október 1-én a Budapest I. kerületi Czakó utcában található Sportcentrumban megtartották a hagyományosan az Országos Lengyel Önkormányzat által szervezett Sportnapot, amelyen számos érdekes program várta a gyerekeket és a felnőtteket.

A legfiatalabbak ugrálhattak a légvárban, de volt nekik arcfestés, amely most is nagy népszerűségnek örvendett. A gyerekek ezen kívül különféle fa játékokkal, marokkóval, technikai játékokkal, társasokkal és puzzleval is játszhattak. Ezen kívül lehetett tekézni és célba dobni. Az idei Sportnapon a gyerekeken és az ifjakon kívül a felnőttek is részt vettek, akik a különféle sportágakban próbálhatták ki magukat, futásban, pingpongban vagy fociban. Ők a sportágak mellett orvosi vizsgálatokon is részt vehettek, ahol vérnyomásmérés és vércukorszint mérés volt. A nap csúcspontja a tombola sorsolás volt.

A programban részt vettek a Lengyel Iskola tanulói, akik többek között Budapestről, Veszprémből, Dunaújvárosból és Pécsről érkeztek. Az esemény díszvendége dr. Csúcs Lászlóné Halina lengyel nemzetiségi szószóló volt, a Sportnap házigazdája pedig dr. Rónayné Słaba Ewa – az OLÖ elnöke volt.

(szöveg és fotó: Bóka Endre)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje