biglogo archivum

Engedje meg, hogy a Polonia Nova Egyesület nevében megosszam Önnel azt a kétéves munkafolyamatot, amelyben a Polonia Nova tevékenyen részt vett. Három tankönyvről van szó, amely elegendő tudást, gyakorlati útmutatót biztosít úgy, hogy a fiatalok tevékenyen részt vehessenek a polóniai társadalmi életben.

A kiadványok polóniai szervezeteknek, intézményeknek, aktivistáknak és olyan embereknek íródtak, akik ki szeretnék venni részüket a polóniai életből. Az első tankönyv - diagnózis – bemutatja azokat a módszereket, amelyekkel át lehet világítani a helyi közösségeket, különös tekintettel a a fiatalokkal való együttműködésre. A könyvnek nem csak elméleti része van, hanem figyelembe veszi a gyakornokok tapasztalatait és a szakemberek tudását is.
Második tankönyv – stratégia – bemutatja a polóniai szervezetek bővítési stratégiáit. Ez a könyv hasznos segítség lehet a szervezetek stratégiájának a kialakításához, ugyanis tartalmazza a stratégia felépítésének egyes fázisait is. A stratégia felépítése és megértése számos gyakornok és szakember által kidolgozott példán alapul.
Utolsó tankönyv – harmadik rész – részvételi oldal és jó ötletek – ez a könyv a fiatalokkal való együttműködés új módszereiről szól. A kiadvány annyiban fontos, hogy a részvételi oldalról mutatja be a projekt végrehajtását, amely a fiatalok projektben való aktív részvételéről szól a projekt minden fázisában. A tankönyvben számos inspirációt és kreatív ötletet tartalmaz a fiatalokkal való együttműködéssel kapcsolatban.
A mellékletben pdf formátumban megtalálhatók a a könyvek a Polonia Nova internetes oldalán, ahol információk is vannak a projekttel kapcsolatban.
A kiadányokat mindenkinek ajánlom, akinek segítségére lehet a munkavégzéshez.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje