biglogo archivum

Május 6-án Roman Kowalski volt budapesti lengyel nagykövet a nemzetközi színtéren Óbuda-Békásmegyerért végzett áldozatos munkájáért, a lengyel-magyar történelmi emlékek ápolásáért, tevékenységéért átvehette a Pro Óbuda díjat.

Az ünnepséget a Kobuci kertben tartották; jelen volt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a III. kerület vezetőségének és lakosságának a képviselői, a Lengyel Nagykövetség küldöttsége Michał Andrukonis tanácsos - nagykövet helyettes vezetésével, dr. Csúcs Lászlóné Halina lengyel nemzetiségi szószóló, Krzysztof Grzelak atya, a magyarországi Lengyel Perszonális Plébánia plébánosa, a polónia képviselői a Bem József LKE elnökével, Wesołowski Korinnával, aki a III. kerületi LNÖ elnöke is, az eseményen közreműködött a Lengyel Történelmi Légió Rekonstrukciójának Lengyel-Magyar Egyesülete és jelen voltak a kitüntetett barátai, valamint a testvérváros Varsó Bemów kerületének delegációja. A III. kerületi városvezetés áltak odaítélt díjat díjat Bús Balázs polgármester adta át.
Roman Kowalski köszönetnyílvánításában jelezte, hogy a díjjal járó pénzösszeget teljes egészében a két polóniai óvoda - a Lengyel Plébánia melletti és a Bem József LKE óvodájának és az óbudai Tehetséges Gyermekekért Alapítványának adja.
Ezen kívül az Óbudai Napok keretében 8 erre érdemes személy díszpolgári címet kapott a kulturális és sport területen végzett tevékenységükért.

(szerk. fotó Pál C. B.)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje